FIIPREGATIT.RO

ZECE PASI PENTRU REUSITA ALIMENTATIEI LA SAN

ZECE PASI PENTRU REUSITA ALIMENTATIEI LA SAN

Cei “Zece pasi pentru reusita alimentatiei la san” constituie un ghid practic, care poate fi implementat nu numai in maternitati, ci si in orice situatie in care mamele si sugarii initiaza, stabilesc si mentin alimentatia la san.

Cei zece pasi sunt:

  1. Adoptarea unei politici de incurajare a alaptarii formulata in scris si adusa sistematic la cunostinta intregului personal de ingrijire din maternitate.
  2. Instruirea continua a personalului de ingrijire in vederea punerii in practica a acestei politici.
  3. Informarea tuturor femeilor gravide asupra avantajelor alaptarii si a laptelui matern.
  4. Incurajarea alaptarii precoce in primele 30 de minute pana la o ora de la nastere.
  5. Instruirea mamelor pentru alaptare si pentru mentinerea lactatiei chiar si atunci cand sunt despartite de copiii lor.
  6. Interdictia administrarii laptelui praf sau a altor produse destinate nou-nascutului cu exceptia celor indicate medical.
  7. Practicarea sistemului “rooming-in”- permitand mamei si nou-nascutului sa ramana impreuna 24 ore pe zi.
  8. Incurajarea alaptarii la cererea sugarului.
  9. Interdictia utilizarii biberonului, a suzetei sau a tetinei artificiale.
  10. Incurajarea constituirii de grupuri de sustinere a alimentatiei la san si indrumarea mamelor- la externarea din maternitate- catre acestea.

Articole similare

IMPORTANTA/BENEFICIILE LAPTELUI MATERN

Laptele de mama este singurul aliment de care sugarul are nevoie in primele 6 luni de viata. Laptele de mama, in special colostrul, este prima vaccinare a nou-nascutului, protejandu-l de infectii, scade riscul de anemie, rahitism, obezitate, diabet, reduce cazurile

Citeste mai departe

VACCINUL BCG ANTI-TUBERCULOZA

VACCINUL  BCG        ANTI-TUBERCULOZA   Tuberculoza constituie  şi astăzi una dintre problemele prioritare de sănătate publică, fiind cea mai frecventă cauză infecţioasă de deces la nivel mondial, după infecţia HIV. În prezent se estimeaza că infecţia este răspândită la o treime

Citeste mai departe

VACCINUL ANTI-HEPATITA B

 Euvax B Pediatric 10 g/0,5ml suspensie injectabilă Vaccin hepatitic B recombinant (rADN) (adsorbit)   Acest vaccin este indicat pentru imunizare împotriva infecţiei determinate de subtipurile cunoscute ale virusului hepatitic B ! – Ce este Euvax B Pediatric şi cum se utilizează ?

Citeste mai departe
Usor, rapid si eficient

Programeaza-te online sau telefonic

Medicii nostri iti stau la dispozitie. Programeza-te telefonic sau completand formularul online!