FIIPREGATIT.RO

VACCINUL ANTI-HEPATITA B

 Euvax B Pediatric 10 g/0,5ml suspensie injectabilă

Vaccin hepatitic B recombinant (rADN) (adsorbit)

 

Acest vaccin este indicat pentru imunizare împotriva infecţiei determinate de subtipurile cunoscute ale virusului hepatitic B !

Ce este Euvax B Pediatric şi cum se utilizează ?

 Euvax B Pediatric  este un vaccin înalt purificat cu particule neinfecţioase din antigenul de suprafaţă al virusului hepatitic B (AgHBs) adsorbit pe săruri de aluminiu ca adjuvant. Este un vaccin obţinut prin tehnologie ADN .

Euvax B Pediatric se va administra întotdeauna exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Medicul sau asistenta vor administra Euvax B Pediatric copilului dumneavoastră sub forma unei injecţii intramusculare. Locul preferat la copii (nou născuţi, sugari şi copiii cu vârsta mai mică de 15 ani) doza recomandată este de 0,5 ml şi conţine 10 micrograme Ag HBs. Pentru administrare la nou-născuţi şi sugari este partea superioară a coapsei.

La copii (nou născuţi, sugari şi copiii cu vârsta mai mică de 15 ani) doza recomandată este de 0,5 ml şi conţine 10 micrograme Ag HBs.

Copilul dumneavoastră va primi în total trei doze. Prima doză va fi administrată in primele ore de la nastere. Cele două doze rămase vor fi administrate de catre medicul de familie la o data stabilita impreuna,  conform schemei  nationale de  vaccinare .  

Reacţii adverse posibile :                                                                                                                                     

 Rareori pot să apară reacţii locale cum sunt eritem, durere, tumefiere sau febră uşoară; aceste simptome dispar după 2 zile.

 

                             

Articole similare

IMPORTANTA/BENEFICIILE LAPTELUI MATERN

Laptele de mama este singurul aliment de care sugarul are nevoie in primele 6 luni de viata. Laptele de mama, in special colostrul, este prima vaccinare a nou-nascutului, protejandu-l de infectii, scade riscul de anemie, rahitism, obezitate, diabet, reduce cazurile

Citeste mai departe

VACCINUL BCG ANTI-TUBERCULOZA

VACCINUL  BCG        ANTI-TUBERCULOZA   Tuberculoza constituie  şi astăzi una dintre problemele prioritare de sănătate publică, fiind cea mai frecventă cauză infecţioasă de deces la nivel mondial, după infecţia HIV. În prezent se estimeaza că infecţia este răspândită la o treime

Citeste mai departe
Usor, rapid si eficient

Programeaza-te online sau telefonic

Medicii nostri iti stau la dispozitie. Programeza-te telefonic sau completand formularul online!