FIIPREGATIT.RO

IMPORTANTA/BENEFICIILE LAPTELUI MATERN

Laptele de mama este singurul aliment de care sugarul are nevoie in primele 6 luni de viata.

Laptele de mama, in special colostrul, este prima vaccinare a nou-nascutului, protejandu-l de infectii, scade riscul de anemie, rahitism, obezitate, diabet, reduce cazurile de alergie, scade riscul de moarte subita.

Nu este bine sa se ofere nou-nascutului lapte praf pentru ca acesta va refuza sanul. In plus, laptele praf ii provoaca varsaturi, diaree, alergii.

Daca mama alapteaza revine mai repede la greutatea dinaintea sarcinii si este protejata pe termen lung de aparitia cancerului de san si de ovar.

Maternitatea noastra ofera posibilitatea ca mama sa stea impreuna cu nou-nascutul 24 de ore din 24 (sistem rooming-in), dandu-i acestuia sa suga la cerere. Astfel, mama isi va mentine secretia lactata in cantitate suficienta si va deprinde mai repede tehnica alaptarii eficiente.

Personalul medical instruit o va invata pe mama cum sa-si mentina secretia lactata atunci cand este separata de copil.

Se poate alapta in orice pozitie comoda, mama avand grija sa-si tina nou-nascutul cu fata spre ea, sa-i sustina capul si corpul astfel incat copilul sa poata suge cu usurinta si sa simta caldura si afectiunea mamei.

Astfel, intre mama si copilul ei se va crea o legatura afectiva definitiva! Sentimentul pe care mama il va incerca in acele momente este unic in viata!

Articole similare

VACCINUL BCG ANTI-TUBERCULOZA

VACCINUL  BCG        ANTI-TUBERCULOZA   Tuberculoza constituie  şi astăzi una dintre problemele prioritare de sănătate publică, fiind cea mai frecventă cauză infecţioasă de deces la nivel mondial, după infecţia HIV. În prezent se estimeaza că infecţia este răspândită la o treime

Citeste mai departe

VACCINUL ANTI-HEPATITA B

 Euvax B Pediatric 10 g/0,5ml suspensie injectabilă Vaccin hepatitic B recombinant (rADN) (adsorbit)   Acest vaccin este indicat pentru imunizare împotriva infecţiei determinate de subtipurile cunoscute ale virusului hepatitic B ! – Ce este Euvax B Pediatric şi cum se utilizează ?

Citeste mai departe
Usor, rapid si eficient

Programeaza-te online sau telefonic

Medicii nostri iti stau la dispozitie. Programeza-te telefonic sau completand formularul online!